2010-09-02

Sommartävling

Sofia Nyberg
Färgen av min sommar: turkos
Jag älskar sommaren! Efter att alla växter och blommor slagit ut på våren, kommer värmen och dagar och nätter som är nästan helt ljusa och härliga!.. Framför allt gillar jag att ligga på stranden en hel dag, eller att vara ute i en båt. Mina badkläder har så länge jag minns varit just turkosa. Jag brukar bada TIDIGT på sommaren, och är ofta den som går sist upp ur vattnet!.. Många förknippar kanske den svenska sommaren med blå himmel och blå sjöar. Men vattnet är ju inte blått… Det är genomskinligt, och det skiftar i turkosblåa toner i havet. Under somrarna stannar jag gärna i Dalarna, för då kan en sommardag vara skönare än att befinna sig vid medelhavet!.. Därför tänker jag på färgen turkos när jag tänker på mina somrar. Härliga hav eller sjöar att bada i eller åka båt på. Strandfynd eller snäckor att plocka… Frisk, ljus, klar luft att andas, och kallt vatten att dricka och svalka sig i massor!
Jag började med att göra den lilla flickan, ”Turi”, i cernitlera som jag sedan bränt i ugnen. Jag har sedan borrat tre små hål i en kapsyl, som jag limmade fast flickan samt sand och bitar av snäckor i med Diamond Glaze. Denna blandade jag med en liten klick blåglittrande akvarellfärg. Det jag gjorde därnäst var att klippa till en passande bit i ett silverglittrigt ark som är en blandning mellan gummi, papper och tyg. På detta sydde jag fast kapsylen och sedan en cirkel med pärlor i ljusbrun, vitt och genomskinligt, som ska symbolisera sandstrand. På resten av armbandet har jag blandat väldigt många olika pärlor i färgskalan. De två genomskinliga hjärtana symboliserar min kärlek till sommaren och vatten. De vita symboliserar alla fina snäckor jag brukade plocka när jag var hos min mormor i Blekinge under min barndoms somrar. Hon bodde precis vid havet!.. Många pärlor har små seed beads på toppen. En hel del av pärlorna är från Smyckestillbehör, och resten hade jag hemma i mina gömmor. Som knäppning har jag gjort en hake av turkosa seed beads, som man fäster runt en stor turkos facetterad glaspärla. Till foder på baksidan är en bit lacy´s stiff stuff, som är mjuk och följsam, och döljer stygnen.


5 kommentarer:

  1. gillar detta, het egen ide (om jag förstått detta rikigt , har inte sett nåt liknande tidigare i alla fall) grym ide som sagt var, kanske inte det snyggaste med GRYMT COOLT

    SvaraRadera
  2. så påhittigt och läckert, den lilla flickan är bedårande, ett sagosmycke!

    SvaraRadera