2010-09-02

Sommartävling

Monika Palmquist
Färgen av min sommar: blå

För mig börjar sommaren i samband med att den skira ljusblå förgätmigejen börjar blomma i juni (vänstersida), himlen är härligt ljusblå när solen skiner under sommartiden som och slutar först när vattnet i havet blivt för kallt och mörkt för att bada i då när det blåa är precis på gränsen till svart. (högersida)
Teknik: Pärlbroderi infattningar med netting samt peyote. Lövrankan är improvisarad avslutskedjan och sammanfogningen av cabuchonerna är sydd med 2nåls fyrkantsteknik (dubble needle Raw) Hela baksidan av paua snäckorna är insydda för att skydda det något känsliga materialet.
Material jag använt är berg jade turkos cabochon, TOHO seedbeads 11/0 inside coulor aqua/capri lined, metallic nebula, transparent rainbow lt saphire, transparent sapphire. Miyuki 15/0 blue zircon. Metallic blå 4mm firepolish, Ultrasuede - Jazzblue, 1 st cabochon Paua 25x18mm , större och mindre paua cabochoner. Safir blå blommor av tjeckiskt glas i 3 olika storlekar, mörkblå rund fossil 6mm samt 2 st turkosa bergsjade chips till låsknappar och 1st montanablå swarovski rivoli 16mm. Tråd: K.O Pärltråd Blå samt SoNo pärltråd svart till broderiet och Lacy stiff stuff som broderi underlag.


12 kommentarer:

 1. Vilket helt underbart arbete. Det är ju ett riktigt konstverk, fantastiskt fint! Vinner inte det här så vet jag inte...

  SvaraRadera
 2. gillar detta väldigt mycket, och vilket arbete sen, WOW

  SvaraRadera
 3. Monika, du vet att ditt smycke är min favorit.

  SvaraRadera
 4. Blått är flott! Mycket flott, i detta fallet!

  SvaraRadera
 5. Jättefint hantverk!!...men vem kan bära en sådan kreation i verkligheten?

  SvaraRadera
 6. svar till vem kan bära en sådan kration : JAG kan

  SvaraRadera
 7. Jag också...Var inte så rädd för att sticka ut!!!
  Särskilt inte när det gäller något snyggt. Låt folk titta och beundra.

  SvaraRadera
 8. Helt otroligt vackert!! Vilket arbete alltså... jag skulle också bära detta med stolthet :D

  SvaraRadera
 9. Ang vem som kan bära detta i verkligheten så är svaret självklart JAG Själv, iofs inte direkt till jobbet då jag jobabr på ett åkeri och stora smycken är olämpliga av säkerhetskäl, kanske inte heller om man skall ut på krogen men garanterat till fest tex svärfars 65 års firande etc...

  SvaraRadera
 10. Till er övriga Jätte tack för alla fina kommentarer man blir glad av att höra att det finns fler än jag som gillar annat än det "vanliga" som är "RÄTT" enligt någon mode tidning :-)

  SvaraRadera