2010-04-06

Lär dig att arbeta med epoxy resin

Äntligen publicerar vi vår efterlängtade guide som kommer att hjälpa dig att komma igång med epoxy resin!!!


Vi kommer att gå igenom hela processen - från förberedelser till färdiga smycken - då vi visar hur vi skapade två olika berlocker med detta spännande material.

Resin skapar en hård, glasklar yta som till skillnad från till ex Diamond Glaze är mer tidskrävande, men mycket hårdare och gulnar inte med tiden - en avgörande faktor när du skapar bild- och fotosmycken.

GÅ TILL GUIDEN


14 kommentarer:

 1. Vad häftigt! Jag blir sugen på att prova. Superbra och pedagogisk beskrivning. Ska genast kolla in sortimentet på er sida! :)

  /Emma

  SvaraRadera
 2. En kanon beskrivning. Skulle bli jätteglad om du kan lägga in något om lertillverkning smycke eller liknande. Har själv börjat lite så smått att tillverka hängen men leran blir så mjuk så den formar om sig och fastnar i underlaget som är i mitt fall en skiva av marmor. Har du något bra knep som gör detta lite lättare?
  Såg alla fina hjälpmedel till leran, och jag kommer snart tilllbaks för att köpa lite.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du också tyckte om vår guide. Vi har några fina beskrivningar av polylera-projekt på gång, håll utkik efter dem i webbutiken och prenumerera gärna på nyhetsbrevet.
  Vad gäller leran så är det bra att kyla ner den i kylen om man vill skära jämna skivor i den och prova olika underlag som kanske inte fastnar lika mycket. Vi ska snart lägga upp akrylplattor i butiken, de är framtagna för att jobba med polylera.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag fått hem de käcka små hjälpmedlen som hjälper till att forma de små lerkulorna till lite andra former. Själva formandet gick väldigt bra. Men jag gjorde som så att jag formade lerkulorna i den formen jag ville ha. Stack i en av de medföljande nålarna i leran för att göra ett genomgående hål, men leran var för mjuk och ändrade form. La då de nyformade pärlorna på en tallrik och in i frysen där de fick ligga i en 1/2 timme. Sedan gick det lätt som en plätt att göra dessa hål. Men man får skynda sig om man har många pärlor så de inte mjuknar igen. Sedan väntade jag en 1/2 till och sedan in i ugnen med dem. Jag ska lägga ut dem på min bloggsida när jag har fått ihop pärlor till några halsband. Tack för tipsen med frysen. Det hade jag inte tänkt på innan. Sedan vill jag tacka för en alldeles utmärkt service. Beställde i fredags och fick grejorna idag. Det är kanon.

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att det fungerade :)
  Frysen är räddare i nöden ibland. Att borra hål efter bakning går också bra, då behöver man en borrmaskin.

  SvaraRadera
 6. När dessa pärlor sitter på färdiga smycken så skulle jag jättegärna få lite kommentarer från dig. Jag tål både ris och ros. Så var ärlig och säg vad du tycker. Jag meddelar mig när de är klara. Ha det så bra så länge. MVH By Rita

  SvaraRadera
 7. Wow! Jag hade faktiskt ingen aning om att man kunde göra såhär innan jag råkade snubbla in på sidan, jättefint arbete och en jättefin sida framför allt! Den enda nackdelen kan vara att sidan fastnar lite då och då, men det kanske bara är tillfälligt? Förutom det är det verkligen roligt att se detta och inspireras! /Natta

  SvaraRadera
 8. Tack för feedbacken :) - alltid roligt att få.
  Vi är medvetna om att stora kategorier tar tid att öppna. Butiken växer hela tiden och det tar då längre tid för stora varugrupper att laddas. Vi ska se vad vi kan göra åt problemet. Välkommen åter!

  SvaraRadera
 9. Jag instämmer i att beskrivningen är jättebra! För min del blev det smycken av trkade blommor som mina första försök med ICE Resin. Resultatet har jag lagt ut på min blogg: http://smyckenogrejer.wordpress.com/2010/08/01/smorblommor/ Mvh Åsa

  SvaraRadera
 10. Der är bra beskrivning och lätt att förstå .
  MVH SHAHIN

  SvaraRadera
 11. superbra beskrivning och jag ska börja göra berlocker direkt, måste bara hitta någonstans att sitta eftersom man inte direkt ska sova väl i lukten? bor i en etta.... det jag undrar över är vilken produkt man ska använda som lim om man inte vill hälla resin som glasad yta/topp utan vill limma in en bild i en fotoram/berlock och sedan lägga på ett av de färdiga glas som ni har, de som ger en lite förstorande effekt? mvh maria

  SvaraRadera
 12. Hej Maria.
  Ice Resin luktar nästan ingenting alls, men det kan vara bra att vädra i några minuter när man är klar och inte andas in direkt över arbetet - alltså gäller samma försiktighetsregler som med vilket lim som helst.
  Vill man jobba med färdiga förstorande cabochoner istället så rekommemderar vi Diamond Glaze som lim till det för att det är mer flytande än andra lim vi testat. Man penslar rikligt med DG på både linsen och berlockbasen och sänker sedan in linsen i basen med ena kanten först medan man lutar arbetet - på det sättet låter man eventuella luftbubblor komma upp och försvinna innan hela linsen sänks ner. Skulle man bara sätta in linsen platt ner med hela undersidan så finns det en risk att någon luftbubbla blir fångad mellan bilden och linsen.
  Sedan trycker man bara till och torkar av eventuell överflödig DG på kanterna med en fuktig trasa - DG är ett vattenlösligt lim. Och skulle man misslyckas helt första gången och få allt för mycket luft under linsen så kan man alltid blötlägga sitt arbete och ta ut linsen igen. Sedan gör man ett nytt försök :)

  SvaraRadera