2011-02-07

Alkemi: tävlingsbidrag

Margareta Lindberg
Lady Cameo går på fest
Tävlingsgren: allmän alkemi
Lady Cameo ska på fest och sätter på sig sitt pärlhalsband med camé och små söta blommor. När hon är framme vid festen känner hon att halsbandet känns obekant för camén dinglar i en grov kedja istället för i pärlorna. Och istället för camén upptäcker hon till sin fasa att det hänger en dödskalle. Och därunder har det kommit svarta blommor med bloddroppar i. Det har dessutom hamnat dödskallar på örhängena. En smal guldkedja hänger ner från halsbandet och där det klänger det en groda. Grodan har med sig två guldhjärtan och en röd ros. Grodan säger att han kan göra guld Lady Camé blir övertygad om att grodan är en förtrollad prins. Så hon kysser honom både en och två gånger men grodan är och förblir en groda. Men han är väldigt söt och charmig så han får följa med på festen och hon tar med sig honom hem. Där sätter de igång att producera guld i mängd. Så mycket att de kan bygga sig ett eget slott och grodan får en lyxig och elegant damm att hoppa omkring i.



Pärlhalsband med camé - prydligt och ladylikt - som är en traditionell kombination kontrasterar mot dödskalle i kedja mot nyare tiders dödskallar i smycken
De små blommorna i pärlhalsbandet - lite gulligt och snällt - kontrasterar mot de svarta blomklockor med blodsdroppar som tillkommit i en silverkedja nedanför pärlhalsbandet kan betraktas som lite makabert.
Guldkedjan som grodan klänger i kontrasterar mot de grövre kedjan som camén hänger i
Groda - prins en gammal kontrast från sagans värld.
Ordningen skulle kunna återgå någorlunda till prydligt halsband med camé och dödskallen och camén byter plats.

1 kommentar: