2010-02-28

Vintersaga

Sofia Nyberg
Vinterdröm

Vinterdagar...
Skymningen faller snabbt, men stjärnorna lyser klart
Snö och is så långt ögat ser
skimrar i solens sken
Vilken lycka det ger
att efter gråa dagar se
den första snön falla ner
Att åka snabbt utför backen
"Se upp, annars får du tusen hål i nacken"
Att bygga snögubbar i parken
Göra änglar på marken
Mata liten fågel som härdar ut
Och veta att blommorna
går ej att se just nu
Men tids nog slår de ut!

Från Smyckestillbehor.se har jag använt hak/hysk lås, silverpläterade rosor, stardust - pärlor,Trinity Brass Co.™ svala - connector, stora bergkristall chips, klara ovala facetterade akrylpärlor, akrylstjärnor med diamant mönster, facetterade vita akrylpärlor med AB-effekt, svarta akrylcoins med guldstänk och likadana blåa
När jag gjorde mitt bidrag tänkte jag på att vintern kan vara sagolikt vacker. Det gäller att vara positiv och inte bara se till negativa saker med vintern, som mörker och slask. Snön och isen glittar vackert i solens sken. Man kan dessutom åka skidor, skridskor och pulka samt bygga snögubbar och snölyktor. Man kan även mysa inomhus och se all den fina snön genom fönstret.
Jag har gjort ett stelt halsband och ett armband. Jag har virat pärlor på artistic wire-tråd runt en tjockare stomme. Halsbandet stänger man med ett fint haklås. Alla pärlor jag har använt symboliserar nånting för mig. De mörkare pärlorna symboliserar skymningen och mörkret, då man kan se stjärnorna och tyda stjärnbilder. Jag har även satt dit två skimrande pärlor som ser ut som norrsken. Och stardustpärlor, som vackert stjärnstoft. Det brukar finnas i sagor. Sen har jag använt två stora pärlor som ser ut som snöbollar, och stjärnformade pärlor som påminner om snöflingor. Sedan kommer all snö och is, som kan vara både gnistrande klar och ljusblå. Ovanpå de andra pärlorna har jag fäst två änglavingar, "göra änglar i snön" eller sagoänglar. Längst fram har jag fäst silvriga rosor, som påminner om att det snart kommer en tid då blommorna slår ut igen. Halsbandet är lite vågigt längst ner, det är snö som smälter. Till sist har jag fäst en liten fågel på halsbandet. Man matar ju ofta fåglarna på vintern, de är kavata och "härdar ut". Och andra fåglar kommer tillbaka framåt våren.

3 kommentarer: